Joaquim Muntañola a la Fundació Caixa Sabadell



L'Obra Social Caixa Sabadell presenta l'exposició "Muntañola. L'art de viure, l'art de riure" a la Sala d'Exposicions de Caixa Sabadell fins al 4 de novembre.

Es tracta d'una exposició antològica amb més de dues-centes il·lustracions, de les quals unes quaranta són originals, que serveixen també per il·lustrar significativament la llarga trajectòria professional d'aquest ninotaire nascut a Barcelona l'any 1914, que l'any 2000 va rebre una merescuda Creu de Sant Jordi. Joaquim Muntañola, conegut popularment senzillament pel seu cognom "Muntañola", va començar la seva carrera gràfica en revistes catalanes com "Xut!", "L'Esquitx", "En Patufet" i "El Be Negre" i des de ben aviat va trobar la manera de fugir subtilment de la censura d'aquella època mantenint la seva crítica intel·ligent a la política d'aleshores.

Creador d'un estil fresc i àgil, Muntañola ha fabricat centenars de milers d'acudits al llarg de la seva vida amb l'objectiu admirable i no sempre fàcil d'aconseguir fer riure als altres amb personatges normals i situacions quotidianes. Joaquim Muntañola és un home polifacètic que ha fet vinyetes de premsa, contes, novel·les, obres de teatre, guions de ràdio i de cinema, defensant sempre la força de l'humor amable.

Entrades populars