"Première" a Addaya Art Contemporani d'Alaró


L'obra de M. Amate forma part de la mostra col·lectiva "Premiere"

Addaya Centre d´Art Contemporani d'Alaró, presenta demà divendres 14 de setembre, una exposició col·lectiva que sota el títol de "Première", reuneix interessants pintures d'artistes de la talla de Tàpies, A. Saura, J.M. Brollo, M. Amate, Pep Coll, Álvarez Frugoni, o D. Delgado i Joan Costa que també presenten escultura, així com fotografies d'Alberto Garcia Alix.

De. Tàpies s'exposa l'obra "Escuma amb peu”, datada en 1986, i una pintura sobre cartró de Saura de 1983. De José Manuel Brollo, artista que en aquests moments exposa la seva obra més recent en la galeria madrilenya Soledad Lorenzo, una obra sobre paper de gran format. Pep Coll que recentment va presentar una mostra afavorida pel consell Insular de Mallorca, en la Capella de la Misericòrdia, presenta dues de les obres que van formar part d'aquesta mostra. De Miguel Amate, s'exposa una pintura sobre cartró de 1986, aquest artista mallorquí que resideix a París fa ja més de 25 anys, ha gaudit en dues ocasions de mostrar la seva obra en el prestigiós centre Georges Pompidou de la capital francesa, i el passat any va formar part de l'exposició "Poupées", que es va presentar en el Trobi Saint Pierre, als peus Montmatre.

Al costat de les seves s'exposaven obres d'altres reconeguts artistes com Louis Pons, Hans Bellmer, BillyBoy o Michel Nedjar. D'Álvarez Frugoni i Diego Delgado, artistes de l'Uruguai residents a Alaró i que sempre han treballat estretament amb la galeria, s'exposen obres recents. Aquest any Álvarez Frugoni ha realitzat diverses individuals a Suïssa, on exposa assíduament des de fa més de 20 anys i Delgado prepara per a l'any pròxim una individual en Addaya, on ha exposat en diverses ocasions tant individualment com en diferents col·lectives. També per al pròxim any s'està treballant en producció d'una exposició retrospectiva que reuneixi obres de diferents èpoques i sèries que l'artista ha realitzat des que arribà a la illa.

De Joan Costa s'exhibeixen dues obres, una escultura de la sèrie "Pla corb" i una pintura sobre paper de la serie "*Algues" de 2006. Joan Costa va inaugurar el passat dimecres una exposició individual a la Galeria Trama de Barcelona. I finalment, Alberto Gracia Alix, un dels fotògrafs de l'estat més reconeguts internacionalment, del que es mostraran dues fotografies, "Teatre Xinès de Manolita Chen" i "El que dura un petó".

Una interessant mostra d'aquesta galeria que lluita per a fer-se un buit dintre del panorama artístic balear. "Première" és el títol escollit per a aquesta exposició, en referència a la celebració per primera vegada a Mallorca, de dues fires internacionals d'art contemporani. D'una banda Art Cologne Palma, en la qual participaran prop de 60 galeries internacionals d'alt nivell amb la participació de diverses galeries mallorquines, d'altra banda, Jam Art Mallorca, una fira que neix amb ganes i il·lusió, i que sota l'adreça de Cato Jans, reunirà en el Palau de Congressos del Poble Espanyol de Palma un total de 32 galeries provinents d'Alemanya, Estats Units, Xile,...i que conta també amb una nodrida representació de galeries Balears. Galeries com La Caixa Blanca, SKL, i Centri d´Art la Real, de Palma, la Galeria Art Ara de Mahó, així com Addaya presentaran les seves propostes més arriscades.

Addaya presentarà obres d'un total de 8 artistes, fotografies de Paz Alcoverro, pintures de Joan Àvila, Ochentaiuno, Toni Barrero, Dani Ensesa i Joan Vallespir, una escultura de Xavi Muñoz i una interessant instal·lació de Yolanda Adrover. Cal recordar que diumenge que ve, coincidint amb la celebració de la Fira Gremial d'Alaró, i com cada any, Addaya presenta "Escultures al carrer". En aquesta ocasió es presentaran les escultures de Xisco Garrido, Sihaya Buisán, Vitacura, Toni Portes, Tomeu Simonet "Gorriomoixa" i Jaume Canet. Escultures de mitjà i gran format realitzades en pedra, ferro o ciment.

Entrades populars