Timelines al MACBA


Joan Jonas "Volcano Saga", 1985-1989

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona, el MACBA, et convida a descobrir el món creatiu de Joan Jonas, artista novaiorquesa pionera en la pràctica de la "performance", el cinema experimental i la instal·lació de vídeo, en la primera exposició retrospectiva de la seva obra que es fa a Espanya, amb el títol de "Timelines: transparències en una habitació fosca".

Una exposició que no vol ser exhaustiva, pretenent traçar sobretot els cercles temàtics que posen en evidència les diferències tipològiques pròpies del seu treball. Amb aquesta intenció l'exposició mostra quatre instal·lacions representatives de la trajectòria de Jonas, juntament amb una sèrie de pel·lícules, vídeos monocanal, dibuixos i fotografies. Entraràs així en el món d'aquesta artista que amb les exploracions innovadores amb els "nous mitjans" i les produccions que va fer a finals dels anys seixanta i principis dels setanta va ser fonamental en la formulació de la "performance" com a gènere artístic i en el desenvolupament de moltes formes d'art d'avui relacionades amb el vídeo, l'art conceptual i el teatre.

L'obra de Joan Jonas combina amb sensibilitat i intel·ligència les formulacions tecnològiques avançades del seu temps i una complexa orientació poètica relacionada amb la visió romàntica de la naturalesa, els rituals i el que és sagrat.

Entrades populars