Art milionari a les escombraries


Obra "Tres personajes" (1970) del pintor mexicà Rufino Tamayo

La casa de subhastes Sotheby's té previst treure a la venda per 1 milió de dólars un quadre que una dona va trobar en les escombraries a Nova York. Elisabeth Gibson va trobar llençada en el carrer l'obra "Tres personajes" (1970) del pintor mexicà Rufino Tamayo, que en 1987 havia estat robada de casa dels seus propietaris. Fa quatre anys Gibson anava camí a prendre's un cafè quan va distingir la pintura entre borses d'escombraries en el seu veïnat en el Upper West Side.

AL principi la dona va dubtar en dur-se'l ja que va pensar que era massa gran per al seu apartament. "Era una enorme, poderosa i bella pintura i em vaig dir: 'No està bé que estigui en les escombraries'", li va explicar Gibson a l'agència de notícies Reuters. L'afortunada dona va descobrir que es tractava d'una pintura robada investigant en el lloc d'internet "Antiques Roadshow FYI", i després que l'expert August Uribe fes un programa especial sobre el quadre en el canal de televisió PBS.

L'obra va ser retornada als seus amos, qui van lliurar a Elisabeth Gibson uneixi recompensa de 15.000 dólars. S'espera que la pintura recapti entre 750.000 i 1 milió de dòlars en la subhasta que Sotheby's celebrarà el pròxim 20 de novembre. Precisament aquest dijous s'inaugura en el Museu d'Art Contemporani de Mèxic la major retrospectiva de Rufino Tamayo dels últims deu anys.

Entrades populars