El Museu de Lleida trasllada el seu fons


El Museu de Lleida ha iniciat aquesta setmana el trasllat de la majoria de les peces que conformaran la seva exposició permanent al seu nou edifici, situat al carrer Sant Crist, que s'inaugurarà al novembre. Segons ha informat avui el centre, les tasques més delicades del trasllat, les de les peces de l'església romànica de Sant Martí, aniran a càrrec de l'empresa Edict i seran supervisades per especialistes del Museu.

Els cinquanta objectes d'art sacre de l'església estaran instal·lats al museu el dia 26. La majoria van formar part de l'exposició 'Proemium' que va estar instal·lada a Sant Martí 10 anys. En els pròxims dies es traslladaran les pintures murals de la Pia Almonia, conservades ara al Palau Episcopal i que també formaran part de l'exposició permanent. Segons el museu, la resta dels fons, que ara es troben al taller de restauració, s'incorporaran a poc a poc.

El Museu de Lleida, també conegut com el Museu Diocesà, mostrarà de manera permanent 900 dels seus 10.000 objectes. Pel que fa a les obres pertanyents als fons arqueològics de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, ja estan a l'edifici nou, segons ha informat el centre.

Entrades populars