Guerrero Medina i Mar Saiz a la Sala Parés



La Sala Parés de Barcelona et convida a visitar les dues exposicions que ocupen els seus espais fins al 21 d'octubre: la dels paisatges de Guerrero Medina i la dels personatges de Mar Saiz.

Guerrero Medina, que exposa també en aquests moments a l'Espai VolART de la Fundació Vila Casas, demostra a la Sala Parés la seva gran passió pel paisatge, el gran aliat de la seva pintura, el gran rebost dels seus colors, l'aliment de la seva paleta i, algunes vegades, com diu el mateix artista, el protagonista únic de la seva mirada. Els quadres de Guerrero Medina transmeten els aires reals que l'artista va respirar mentre els pintava.

Mar Saiz també pinta algun paisatge, amb llum, color i atmosfera sentida, però la major part dels seu quadres representen personatges que no són ni arquetips ni actors, sinó persones reals, amb noms i cognoms, coneguts en algun cas, com el de Francesc Artigau, el pintor, que la pintora retrata amb sinceritat. Personatges pintats que transmeten la sensació del pas del temps a partir de situacions quotidianes mecàniques que viuen en silenciosa soledat, com quan es passegen habitualment pels paisatges pintats també per la Mar.

Entrades populars