Intercanvis entre el Museu Dalí de Figueres i el de Florida


El Museu Dalí de Figueres exposa fins al 10 de febrer tres olis cedits temporalment pel Museu Dalí de Sant Petersburg, a Florida (EUA). Es tracta de Figura damunt les roques (1926), una obra del 1958 amb un títol clarament dalinià: Donís escopint la imatge completa de Cadaqués sobre la punta de la llengua d'una dona gaudiniana de tres pisos, i Autoretrat, del 1921.

Les dues primeres es poden veure a la sala del tresor, mentre que l'última forma part d'una mostra de petit format sobre autoretrats que acull la sala Dalí d'Or, en què es pot veure l'evolució que va experimentar el pintor. "Vam triar la Figura damunt les roques perquè també en tenim una de similar del 1926, però en lloc de tenir una figura en té diverses. A més, les va pintar l'any que va visitar Picasso a París", va explicar ahir la directora del Centre d'Estudis Dalinians, Montse Aguer.

A canvi, la Fundació Gala Salvador Dalí ha cedit al museu nord-americà tres olis: Tres dones imitant els moviments d'un veler (1940), Santa Cecília ascensionista (1955) i l'últim oli que va pintar, Queue d'aronde i violoncels (1983).

Entrades populars