La pintura de Gómez Gámez a l'Anquin's de Reus



Del 19 d’octubre al 10 de novembre del 2007 a la Galeria d’Art Anquin’s (Av. Dr. Vilaseca 11 de Reus) de dilluns a dissabte de 10:30h a 13:30 i de 17:00h a 20:30h. és possible visitar la mostra de l'obra de l'artista Gómez Gámez.

La Galeria Anquin’s presenta l’exposició individual del pintor Gómez Gámez. Aquest artista nascut a Bailén el 1952 i resident a Sant Cugat va cursar els seus estudis de Belles Arts a l’Escola Superior de San Fernando de Madrid i la de Sant Jordi de Barcelona. El seu treball ha estat exposat per tot el territori català i també a Santander, Sevilla o Madrid. En els darrers anys també ha participat a la Fira d’Art de Strasbourg “St’art 2003” a França entre d’altres.

La Galeria presenta l’exposició amb quadres de diferents formats amb pintura a l’oli, de colors i blancs trencats, terres i grisos que omplen la superfície del quadre amb un treball de textures on la pintura ens recorda al mur pel que fa aspecte i matèria. Són parets i plans que serveixen per situar l’objecte en el quadre.
Gómez Gámez introdueix en l’espai objectes com les fruites que en resulten petites natures mortes contemporànies. Les cireres, les maduixes, el raïm o la magrana ocupen part d’aquestes pintures on els contorns es desdibuixen donant lloc a un sentit espacial i de profunditat a l’obra.

Un altre dels motius pintats són les plantes enfiladisses. Aquestes ben bé podríem dir que trepen, traspassen o es deixen caure per la superfície dels quadres pintats. Són tiges que formen part d’una planta que no veiem però que juguen amb formes ondulants, suaus i sinuoses.

Tots els elements donen lloc a una pintura equilibrada pel que fa la composició i matèrica en la tècnica utilitzada. Sovint aquesta textura es fa més evident en les petites rascades i incisions que ha marcat el pintor en la superfície del quadre coincidint aquestes amb línies, contorns o límits.
Seguint amb el cicle de visites que la Galeria va començar amb Alícia Grau, cal recordar que el segon dissabte de cada exposició, que en aquesta ocasió és el 27 d’octubre, es realitzarà una visita en família on tant grans com petits podran gaudir d’una estona dinamitzada amb activitats relacionades amb l’obra de l’artista que hi exposa. La visita és farà a les 11 del matí.


Entrades populars