Maria Espeus fotografia el Raval de BarcelonaMaria Espeus, fotògrafa nascuda a Boràs, Suècia, l'any 1949, va arribar al Raval de Barcelona fa 30 anys i s'hi va quedar a viure, i ara mostra aquestes vivències del barri en el llibre "El Otro/The Other (El Raval-Barcelona)" editat per Novaera Publications, amb 180 imatges seleccionades i ordenades per l'autora, que es mostren també en exposició, fins al dia 27 d'octubre, a la galeria Ras de Barcelona. Maria Espeus va conèixer un Raval que no havia experimentat la transformació radical de la dècada dels 90, amb els canvis corresponents de paisatges, arquitectures, objectes i persones. Un Raval que la Maria recorda amb plaer fins al punt d'intentar reproduir-lo a través de les seves fotografies en un recorregut de tres anys de treball a la recerca de les imatges que conserven encara l'essència d'aquell record amenaçat. 3 anys de recerca pacient de la llum desitjada, el buit o el gest precís, els rostres, els objectes i els llocs que finalment podien crear l'escenografia idònia per parlar d'allò que va ser el Raval, en un treball personal que s'allunya del reportatge per ser sobretot el retrat d'una emoció antiga.

Comentaris

  1. Felicitats pel blog però tinc dubtes respecte a la imatge que publiqueu en aquest post. Desconec si el llibre de Maria Espeus en fa referència però la fotografia crec que és de Joan Colom. Potser caldria aclarir-ho. http://www.fundacion.telefonica.com/at/colom.html

    ResponElimina
  2. Efectivament la fotografia és de Joan Colom i jo m'he quedat molt parada en veure-la il.lustrant un article sobre Maria Espeus. Primer perquè el més llògic és fer-n'he servir una de la mateixa autora, que segur que ho preferiria, i segon perquè Joan Colom ha sigut un fotògraf amb una trajectoria força difícil i seria interessant reconeixer-li la seva autoria i el valor de la seva feina.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars