'Salvador Dalí Surrealista!' a Finlàndia



Sota el títol "Salvador Dalí Surrealista!", l'EMMA (Museu d'Art Modern de la ciutat finlandesa d'Espoo) en col.laboració amb el Teatre-Museu Dalí de Figueres i la Fundació Gala - Salvador Dalí, exposa obres de l'autor de l'Alt Empordà que representen més de seixanta anys de creació artística. Entre les pintures, aquarel·les i dibuixos exposats, destaquen tant obres iniciàtiques en el surrealisme que daten dels anys 20, com altres d'elaborades en els darrers anys de la seva vida.

La mostra vol acostar al públic la polifacètica personalitat de Salvador Dalí, un mestre i geni de les arts plàstiques capaç d'imprimir el seu propi estil en esculptures, dibuixos i pintures, però també en disseny de roba, joies, anuncis de publicitat i escenografies.

L'interès de Dalí pel cinema i la seva estreta relació amb el cineasta Luis Buñuel són portats a la mostra a través de la pel.lícula que van realitzar conjuntament l'any 1929 titulada "Un chien andalou". Entre les curiositats de l'artista català, també destaca la projecció del curtmetratge "Destino", realitzat per encàrrec de la factoria Disney l'any 1946.

Entrades populars