'40 anys dels Premis Bertrana' a Girona



El Centre Cultural Caixa Girona - Fontana d'Or presenta l'exposició '40 anys dels Premis Bertrana' que es podrà visitar fins al 5 de gener de l'any que ve. L'exposició és un recorregut per la història d'aquest premi literari que va néixer el 1967, enmig de la dictadura franquista, fruit de la reacció popular de la ciutadania d'aquell moment en un acte de "reafirmació nacional".

'40 anys dels Premis Bertrana' és una exposició que té els periodistes Pau Lanao, Miquel Torns i Carme Vinyolas com a comissaris.

El seu objectiu a l'hora d'elaborar l'exposició era explicar la relació dels premis amb la història de la ciutat i Vilanova ha recordat que els premis han arribat fins a l'actualitat perquè "totes la institucions de la ciutat" van donar suport al Bertrana i, en aquest sentit, ha assenyalat el treball dels mitjans de comunicació com un factor determinant. Vilanova i Lanao van subratllar que l'exposició és pedagògica i que pot interessar molts centres educatius.

Una part important de l'exposició està dedicada a la presentació de les novel·les guanyadores. En una altra de les sales, es pot veure una mostra de les obres del fons d'art de la Fundació regalades per artistes reconeguts com ara Emília Xargay o Torres Monsó per a la creació de la fundació l'any 1990.

Entrades populars