'Centrum' de Miguel Olivares a La GaleriaMiguel Olivares presenta la seva producció més recent a La Galeria de Sant Cugat del Vallès, en la tercera exposició individual que realitza en aquest espai, amb el títol CENTRUM. La mostra d'aquest artista barceloní, la conformen un conjunt de trenta obres en tècnica mixta i collage sobre fusta. Olivares, amb les seves peculiars figures, ha creat un llenguatge totalment propi.

Les seves propostes de comunicació i interrelació amb els personatges del seu entorn, són constants. Des del seu taller instal.lat al barri del Raval de Barcelona, l'artista ens convida a passejar amb ell pels seus entorns més habituals. Les Rambles amb el seu admirat Mercat de la Boqueria, es converteix en l'eix conductor del conjunt expositiu, des d'allà l'artista va i ve endinsant-se per diferentes racons del districte de Ciutat Vella (Porta de l'Angel, Reina Amàlia, La Palla, petritxol, Plaça Reial...). Per primera vegada, aquest paisatge urbà tan definit acompanya la totalitat de la seva obra esdevenint una novetat formal en la seva trajectòria. Olivares es recrea contemplant i observant la gent, posant l'accent en l'apropament a les persones i als ambients per on transiten. Tot plegat es converteix en el seu particualr CENTRUM.

Artísticament assumeix el risc de treballar amb material reciclat (les seves conegudes etiquetes publicitàries, fustes, papers,...) així com el d'experimentar amb el concepte unitari de la pintura. Per a ell, el nombre d'obres és totalment arbitrari: són unitats vàlides per elles mateixes que sumades constitueixen unitats més grans i complexes en el nou format. La seva obra ve motivada per tots aquests aspectes que viu (els molts països que visita, l'obra de Paul Bowles,...) o que el preocupen (el medi ambient, la inmigració, o la actual submissió dels valors al lliure mercat).


Entrades populars