Instal·lacions de Dora García al CASM


L'artista Dora García presenta al Centre d'Art de Santa Mònica (CASM) els seus treballs realitzats des del 1991 fins al 1997 però descomponent-los i mostrant els elements que el conformen, mentre que 'Hamsterwheel' exposa obres de diversos artistes que interpreten les creacions de Franz West. Les exposicions podran veure's des d'avui fins al 3 de febrer.

García recull en una miniretrospectiva sis obres "desinstal·lades" amb el títol de 'Contes Choisis', ja que és el nom d'un llibre de contes, amb la cara de Guy Maupassant a la portada, que forma la seva primera instal·lació "desinstal·lada". "Vaig elegir aquest nom perquè cada una de les obres són un conte", ha dit durant la presentació.

L'exposició mostra sis fotografies en què es pot veure un instant d'una performance o d'una obra estàtica, i en un costat de la sala es veuen aquests elements de manera independent. "No creo les coses, sinó que remarco el que ja existeix", ha assenyalat García respecte al seu art.

D'una banda, està 'The Crowd' que inclou el material que un actor utilitzava a les visites guiades reals per la Tate Modern seguint el guió ideat per García i que tracta temes tabú de la societat actual com el sexe, l'escatologia i la mort. Entre el públic de la Tate Modern hi havia actors però també visitants del museu.

Una foto reprodueix la performance 'L'habitació tancada' que consisteix a una habitació que ha d'estar tancada, però quan algú entra l'obra desapareix, mentre que a 'Els profetes', els actors recollien un full amb les profecies d'aquest dia, que García havia redactat prèviament, i després les repartia entre els visitants, que havien de fer les tasques especificades. A la mostra poden veure's les fulles amb les profecies.

Una altra foto i material divers és de la performance 'The Beggar's Opera', un projecte que García va presentar a la Skuptur Projekte Münster'07, que va consistir en una sèrie de performance realitzades per un actor que interpreta un vagabund i que durant uns dies ha de sobreviure a la gran ciutat. Aquesta obra va inspirar Bertol Brecht a 'L'òpera dels tres penics'. A la mostra es pot veure material no retornable que el vagabund utilitzava. / EP

Web de Dora García: http://www.doragarcia.net/
Web del CASM: http://www.centredartsantamonica.net/

.

Entrades populars