Llull, Pau Casals, Picasso i la cultura europea



Amb motiu dels 50 anys d’existència de la Unió Europea, l’organització Capital de la Cultura Catalana (CCC) ha posat en marxa l’elecció ciutadana dels 50 personatges de tots els temps que més han influït en la cultura europea, siguin de l’àmbit de les arts, les humanitats o les ciències. Ramon Llull i Pau Casals, així com Pablo Ruiz Picasso, estan inclosos en la primera llista de votacions, que es va configurar a partir d’una votació efectuada en l’àmbit universitari de diversos països europeus. De moment, els tres europeus que més han aportat a XXX cultural són: Leonardo Da Vinci, Wolfgang Amadeus Mozart i William Shakespeare.

Els ciutadans de tots els països europeus poden participar en l'elecció dels 50 personatges que més han influït en la cultura europea. Solament, però, poden votar una vegada i exclusivament per correu electrònic, a través d'una pàgina disponible en català, alemany, anglès, francès, espanyol, grec, italià, portuguès i rus.

El període d'elecció dels 50 personatges que més han influït en la cultura europea s'ha iniciat el mes d'octubre i acabarà l'1 de maig de 2008. Una setmana després es farà públic el resultat de la votació, coincidint amb la celebració del Dia d'Europa. / Tribuna Catalana

Mes info> http://www.euroculture50.eu/intro.php

.

Entrades populars