'Vent de grafit' d'Arcadi Artís a Girona



L'Àmbit 2 del Museu d'Art de Girona presenta fins al 13 de gener l'exposició "Vent de grafit", d'Arcadi Artís. Arcadi Artís és un artista i arquitecte mexicà familiarment molt relacionat amb la nostra cultura catalana ja que és nebot de Tísner, Pere Calders i Salvador Espriu, i tot i aquestes grans connexions catalanes, l'exposició al Museu d'Art de Girona és la primera que fa a Catalunya.

El nom de l'exposició, "Vent de grafit", està relacionat directament amb les característiques del treball de l'Arcadi, que fa dibuixos de gran format amb pols i mina de grafit sobre paper, explorant a la vegada, els elements primaris de la naturalesa, tant estructurals, com la tija en la seva dimensió lineal, com dinàmics, com el vent que implica desplaçament. Arcadi Artís sap combinar llenguatges que per altres artistes resultarien antagònics, com el naturalisme i l'abstracció, que en el seu cas, troben un interessant punt de fusió que ens obliguen a reflexionar sobre l'autèntica proximitat d'aquests dos corrents creatius.

Justament a l'exposició "Vent de grafit" s'hi poden descobrir abstraccions que condueixen a la visió del paisatge i aproximacions al paisatge que deriven en abstraccions. L'obra d'Artís oscil.la constantment entre el simple i el complex i el detall i el sistema.

Entrades populars