Esteve Adam a la Galería 9 de València


L'artista valencià José Esteve Adam inaugurarà hui a la Galería 9 de València l'exposició "Reflexos del silenci", que arreplega els últims paisatges creats pel pintor, han informat fonts de l'espai expositiu.

La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim 14 de gener, plasma com la pintura d'Esteve Adam és un "reflex de la seua terra". Així, pinta la marjal amb les seues alqueries, arrossars i séquies d'una manera suggerida, íntima, dins d'unes línies de fuga que geometritzen el paisatge, però on la llum vibra sempre, revelant un sentiment que l'humanitza.

Amant de la tradició moderna i renovadora del paisatge espanyol, admira a més els pintors que van ser un referent en els seus anys de formació, com Francisco Lozano, Juan Manuel Diaz-Caneja i Nicolas de Staël, han explicat les mateixes fonts.

Format en l'antiga Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles, a València, Esteve Adam (Algemesí, 1946) va obtindre el 1973 la beca de paisatge "El Paular", a Segòvia, i des de llavors ha realitzat nombroses exposicions i ha rebut importants distincions.

És l'únic autor valencià guardonat amb el premi BMW de pintura. Les seues obres figuren en les col·leccions de la Fundació Bancaixa, el Port de València, el Banc de València, la Fundació Barceló (Palma de Mallorca), Caixa Duero (Salamanca), CAM (Múrcia), BMW Ibérica (Madrid) i el Museu d'Art Modern de Chicago, entre altres espais.


Entrades populars