Giorgio De Chirico a l'IVAM


L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) inaugurarà aquest dijous 20 de desembre l'exposició "El segle de Giorgio De Chirico. Metafísica i arquitectura", la mostra més important celebrada a Espanya sobre l'autor i que per primera vegada indaga en l'íntima relació que va mantindre el seu art amb la creació arquitectònica. A través de 244 peces -60 de De Chirico mateix i altres 184 de fotògrafs i urbanistes influïts per l'artista-, la selecció proposa un recorregut per la trajectòria d'un dels pintors "més misteriosos i ambigus" que s'ha convertit en un "emblema de referència del segle XX", segons ha assenyalat hui en roda de premsa el comissari del projecte, Vincenzo Trione.

La mostra, patrocinada per Bancaixa i que es podrà contemplar fins al pròxim 17 de febrer, revisa la producció de Giorgio De Chirico (Bolos, Grècia-Roma, 1978), fundador de l'anomenada 'scuola metafisica', des d'una perspectiva renovadora, amb l'accent en els estrets vincles que la van unir a altres llenguatges com la fotografia, el cinema, les arts aplicades.

Per a portar a terme esta tasca d'"investigació i de recerca" s'han seleccionat un conjunt d'obres procedents d'institucions com el Moma, Centre Georges Pompidou, Galleria Nazionale d'Arte Moderna di Roma i el Museu d'Art Contemporani de Sao Paulo, a més de diferents col·leccions particulars. Moltes de les peces s'exhibixen per primera vegada a Espanya, ja que l'últim antecedent expositiu d'este artista al nostre país es remunta a vint anys enrere, amb una xicoteta mostra a Saragossa.

A l'acte de presentació de la mostra també han assistit la directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar, el president de la Fondazione Giorgio e Isa De Chirico; Paolo Picozza, i el representa de la Fundació Bancaixa Ángel Villanueva.

Entrades populars