L'AAVC denuncia la censura a Carles Santos


L'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) ha denunciat avui la "censura que han aplicat els responsables" de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) sobre algunes de les peces de l'exposició del polifacètic creador Carles Santos 'Crits de Crist al Crist de crits', que combinaven sexe i religió.

En un comunicat, l'AAVC s'ha solidaritzat amb l'artista i ha recalcat que "la llibertat d'expressió i creació és consubstancial a l'art i la democràcia", exigint que "no es tornin a produir actes d'aquest tipus".

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, va aprovar durant el ple de l'ens provincial una mesura de suport a la decisió del director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de retirar trenta obres de l'artista Carles Santos d'una exposició programada, segons Gilabert, per CiU.

Ha afirmat que no entén els motius que van portar CiU a programar una exposició d'aquestes característiques en un espai "obert absolutament a tots" i ha definit l'autorització de programar aquesta exposició com un acte d'"irresponsabilitat social".

L'exposició de l'artista Carles Santos "Crits de Crist al Crist de Crits" es va inaugurar ahir amb polèmica després que Carlos Santos denunciés que l'IEI li havia censurat trenta imatges.

En aquest sentit, Gilabert ha assegurat que "en cap cas" es pot parlar de censura i ha explicat que Santos va accedir a no exposar una sèrie de fotografies "de caràcter eròtic i religiós al mateix temps".

Entrades populars