Més de 69 exposicions a Perpinyà pel 2008


Més de 100 espectacles i 69 exposicions formaran part del programa de Perpinyà (Rosselló) com a Capital de la Cultura Catalana el 2008, un projecte que va néixer el 2002 per reconèixer el "prestigi" de la llengua i la cultura catalana a través del territori, ha explicat avui el president de l'organització, Xavier Tudela, en roda de premsa. Així prendrà el relleu a Lleida --Capital de la Cultura Catalana 2007-- i el 2009 ho serà Figueres (Alt Empordà).

El pressupost per al programa és de 400.000 euros, procedents de l'Ajuntament de Perpinyà, l'Institut Font Nova, el servei de Relacions Exteriors de la ciutat i 120.000 euros que aporta cada any la Generalitat de Catalunya per a actes culturals a la ciutat. A més, Perpinyà ha demanat un suplement al Govern català de 50.000 euros.

La directora del Departament d'Animació Urbana i Cohesió social de l'Ajuntament de Perpinyà, Marie Costa, ha destacat que l'elecció de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana és "simbòlicament molt important" ja que Catalunya Nord i Sud "no es coneixen" i és una oportunitat d'"entesa" mútua.

Durant el 2008 la ciutat acollirà exposicions d'arts visuals com una exposició de la història de Perpinyà, així com mostres de les obres d'artistes com Jaume Capdevilla, Capa, Dalí, Maillol i Renoir, entre d'altres. Alhora, tindrà lloc la 20a edició del Festival Internacional de Fotoperiodisme, debats i espectacles.

Web de la
Capital de la Cultura Catalana: http://www.cccat.net/

Entrades populars