Abdoul Aziz Cisse a Can Xalant


El passat dimarts 8 de gener va arribar a Can Xalant Abdoul Aziz Cisse, l'artista senegalés que ha estat seleccionat per accedir a la beca d'intercanvi entre Mataró i Dakar i que romandrà al centre fins a finals de febrer. L'intercanvi ha estat amb el Centre Kër-Thiossane de Dakar mitjançant un acord realitzat a través de l'Oficina de Cooperació Espanyola de l'Ambaixada d'Espanya a Dakar.


Abdoul Aziz Cissé, primer de la seva promoció a la Escuela Nacional de Artes (ENA) de Dakar i diplomat pel Centre de Comunicació Daniel Brottier de Saint-Louis (Senegal), s'especialitza des de principis dels anys 2000 en la realització de documentals (curts, llargs i migmetratges). Ha realitzat una desena de documentals i diverses col·laboracions de les quals destaquen les de les realitzadores Kerstin Meyer (Cadres de la coopération, 2005, Alemanya), Muhsana Ali (Windows to the soul, 2004, Senegal) o Susan Brown (Bay vieuw opéra house, 2004, USA). També ha participat en els documentals d'altres artistes com el senegalès Arfang Sarr-Crao (La boutique des ONG, 2005, Sénégal) o la canadenca Sophie Goyette (Enfants de tout le monde, enfants de personne, 2003, Canada).


Abdoul Aziz Cissé aposta per un cinema que parli de la veritable cara d'Àfrica i no pas de clixés sobre la misèria i la fam del continent i proclama que es recolzi molt més al cinema nacional —que considera que és una eina de formació i educació molt important al seu país— sobretot mitjançant la televisió, el DVD o internet, ja que tenen molta més difusió que no pas les sales comercials.

Entrades populars