Apareix una pintura barroca a l'Ateneu barcelonès



Una pintura barroca datada al segle XVIII ha estat descoberta durant el procés de restauració i modernització de la biblioteca de l'Ateneu Barcelonès, al sostre de la 'Sala de l'Escut'. Es tracta d'un mural de l'últim pintor barroc de l'escena catalana, Francesc Pla, 'El Vigatà', segons ha comunicat avui l'Ateneu Barcelonès.

Amb aquest descobriment es completa l'obra que va realitzar aquest autor del barroc català, ja que estava documentat que havia realitzat cinc grans murals, tots ells de caire mitològic, dels quals només se n'havien pogut identificar quatre.

L'obra, datada al segle XVIII, va quedar oculta per intervencions posteriors. L'escena central que ha quedat al descobert té una figura masculina --possiblement Cronos, Déu del Temps-- i una figura femenina la identitat de la qual està encara per determinar.

Aquesta escena està emmarcada per unes sanefes florals que s'ajunten en els quatre laterals. A cada paret hi ha la decoració arquitectònica en grisalla que emmarca dues representacions d'àngels.

Entrades populars