25 films catalans a la Berlinale 08


La LVIII edició de la Berlinale, el Festival Internacional de Cinema de Berlín, que se celebra del 7 al 17 de febrer, té enguany la participació de 25 pel·lícules catalanes. A més, dins del Festival, l'associació Catalan films & TV organitza la mostra Catalan Focus, on es projectaran sis pel·lícules de recent estrena que es presenten per primera vegada al mercat internacional. També es projecten 17 títols catalans dins de l'European Film Market (EFM).

A més del passi de films, durant el festival s'incentiva la trobada entre professionals alemanys i catalans del sector cinematogràfic. Per això, més de 20 productors dels esmentats llocs es reuniran per estudiar noves possibles vies de comunicació, centrant-se, sobretot, en els llargmetratges i els documentals. Aquesta trobada ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Catalan Films i diferents associacions audiovisuals i cinematogràfiques alemanyes.

També al marc del Festival de Berlín s'organitzen les jornades Global Film Finance 11 per definir noves vies de finançament i de distribució de la indústria audiovisual. El Director de l'Institut català de les Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó, participarà demà passat a aquestes jornades per donar a conèixer les iniciatives que s'han portat a terme a Catalunya, Itàlia, el Regne Unit i Noruega per impulsar el sector.

Entrades populars