IVa edició del Festival 'The Influencers'El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà del 28 de febrer a l'1 de març la IV edició del Festival 'The Influencers', dedicat a la subversió comunicativa i que tindrà la participació de reconeguts 'influencers', com el nord-americà Alan Abel, expert mentider que difon notícies falses entre els mitjans de comunicació per remoure els seus principis d'actuació, segons ha comunicat avui el centre cultural.

"Ens agrada jugar amb les ambigüitats, el surrealisme i allò políticament incorrecte. Utilitzar els mitjans i les tecnologies digitals per explorar noves formes d'actuar dins de la cultura popular i generar reaccions viscerals immediates", ha explicat avui el coordinador del festival, Bani Brusadin.

En aquesta edició participaran tres col·lectius i cinc activistes de la guerrilla de la comunicació i de l'entreteniment radical provinents dels Estats Units, Àustria, Itàlia, Eslovènia i Espanya.

Els participants d'aquest festival cultiven diferents disciplines --literatura, arquitectura, música experimental i cinema-- i es mouen en un territori que travessa la cultura de masses, l'art contemporani i la revolució tecnològica.

El seu objectiu és manipular els símbols quotidians, crear identitats fictícies, difondre falses notícies, intervenir de manera surrealista en la propaganda tecnològica i ideològica, promoure misterioses campanyes de comunicació i modificar productes per fer crítiques socials, com fa el nord-americà Brody Condon, que mostrarà a 'The Influencers' com reinterpreta videojocs d'èxit per reflexionar sobre la violència en les societats actuals.

Entrades populars