50 dibuixos de Camille Pissarro al Mubag d'Alacant


El Museu de Belles Arts Gravina (Mubag) acollirà a partir de demà dijous, 13 de març, fins a l'1 de juny, l'exposició d'uns 50 dibuixos de Camille Pissarro que plasmen la Veneçuela de mitjan segle XIX, segons han informat hui en un comunicat fonts de la Diputació Provincial d'Alacant.

La mostra, que es podrà contemplar del 13 de març a l'1 de juny, es completa amb altres 37 obres de diferents creadors que van seguir el llegat de l'artista al país. Els 50 dibuixos de Camille Pissarro plasmen la manera de vida de la Veneçuela de mitjan segle XIX.

Amb el títol "Camille Pissarro i altres artistes viatgers", la mostra reunix un total de 87 obres realitzades per Camille Pissarro i per diferents creadors estrangers que van romandre a Veneçuela entre el segle XIX i principis del segle XX.

El diputat de Cultura, Pedro Romero, ha presentat hui la mostra, dedicada en la majoria a esbossos, acompanyat per la presidenta de la Fundació de Museus Nacionals de la República Bolivariana de Veneçuela, Zuleiva Divas, i el director del Museu de Belles Arts de Caracas, Edween Chacón.

Esta exposició està formada per obres corresponents a la producció d'uns quants creadors estrangers que entre 1830 i la meitat del segle XX van arribar al territori que hui constituïx la República Bolivariana de Veneçuela.

La majoria de les obres que conformen la mostra "recullen temes com l'atracció per la terra i pintures de la vida rural, en particular paisatges i escenes de persones que treballen al camp". A més dels dibuixos, l'exposició es compon de pintures, litografies, xilografies i tintes.

Entre els temes tractats per Pissarro hi ha "els típics paisatges de valls, arbres, muntanyes i caserius humils que donen fe de la manera de viure a la Veneçuela de mitjans segle XIX".

A més, l'exposició recull altres 37 obres d'artistes que van seguir el llegat de Pissarro, entre les quals destaquen paisatges d'intens colorit del baró francés Jean Baptiste Louis Gros, del naturalista alemany Ferdinand Bellermann i del zoòleg Antón Goering, així com dibuixos del metge nord-americà Allen Voorhees Lesley. Estes peces daten del segle XIX.

Del segle XX es mostren les produccions del romanés Samyz Mützner, les atmosferes marines nocturnes del rus Nicolau Ferdinandov, un paisatge de Walter Steiner-Steffens i les peces del francés Charles Ventrillon-Horber, identificat amb el naturalisme postimpresionista del seu país.

Camille Pissarro va nàixer al si d'una família de comerciants adinerats. Esta exposició oferix l'oportunitat de conéixer la faceta com a dibuixant de l'artista Camille Pissarro. En el seu començament és associat amb l'Escola de Barbizon pel seu estil tradicional, però després, decidix integrar-se en l'Impressionisme. L'obra de Pissarro, que abraça tots els gèneres, està representada al Museu d'Orsai de París i en quasi tots els museus d'art modern del món, segons han indicat les mateixes fonts.

Entrades populars