Darryl Pottorf a l'IVAM


L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) inaugura hui l'exposició "Darryl Pottorf. Experiments en conseqüència", que reunix 55 obres d'este artista estatunidenc -la majoria d'elles pertanyents a una sèrie inspirada en la ciutat de València- que ha sintetitzat en la seua obra el Renaixement europeu amb l'escola nord-americana. Pottorf, responsable a més d'una innovadora tècnica a cavall entre la pintura, el dibuix i la fotografia, és assistent i amic de l'artista Robert Rauschenberg, qui serà present esta vesprada a la inauguració de la mostra al museu valencià.

Darryl Pottorf (Cincinnati, Ohio, 1952) plasma en la seua obra la fascinació que des de xiquet va sentir per l'art europeu juntament amb la millor tradició de l''action painting' nord-americà. El creador capta les múltiples imatges que poblen les seues obres -moltes d'elles de gran format i detallistes- durant els seus viatges, que ha utilitzat com a font d'inspiració, segons ha explicat hui en roda de premsa l'autor mateix.

El seu verdader descobriment del patrimoni cultural europeu s'ha produït durant una estada a Florència que va realitzar mentre estudiava a la Universitat de Florida. En els monuments europeus Pottorf va descobrir la pintura al fresc i va decidir que "jo també era capaç de fer això".

Per a crear els seus propis "frescos", l'artista -ja animat per Rauschenberg, a qui va conéixer durant els seus estudis a l'Edison Community College- va idear una tècnica que incloïa l'ús de substàncies tòxiques com l'acetona amb les quals realitzava grans quadres marcats per la seua passió per la fotografia en blanc i negre. Després, la perillositat dels materials li va fer reinventar el seu procés de treball i inclinar-se cap als pigments de color, que van introduir les diferents tonalitats en la seua obra. "Estime l'art però volia continuar viu", ha dit.

La mostra de l'IVAM, que es pot contemplar fins al pròxim 18 de maig a la Sala de la Muralla, reflectix les dos etapes de l'autor a través de peces que, en molts casos, s'han traslladat des de l'habitatge que Pottorf posseïx a Florida. Totes les peces contenen la "recepta artística" del creador, que creu que de les seues obres ha d'emanar "un poc de dolçor, cor, confusió i misteri".

Comentaris

Entrades populars