Rehabilitaran la Colònia Güell


L'Institut Català del Sòl (Incasol) ha licitat obres de millora de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló (Barcelona) per 400.000 euros. Els treballs inclouen la rehabilitació dels antics cellers, del pou de Ca l'Ordal i de l'agulla de les escoles modernistes, segons ha informat avui l'empresa pública.
La Generalitat invertirà més de 400.000 euros a rehabilitar alguns elements la Colònia Güell (Barcelona). L'Incasol ha explicat que aquesta intervenció s'inscriu en el protocol de col·laboració entre les Conselleries de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques per "frenar el deteriorament" dels nuclis antics i els entorns monumentals de Catalunya.

Les obres tenen un període d'execució de cinc mesos i permetran rehabilitar alguns dels elements que, segons les conselleries, "mostren el valor històric i artístic" de la Colònia Güell, un conjunt arquitectònic que forma part del Catàleg de monuments i conjunts historicoartístics de Catalunya.

La Colònia Güell es va començar a construir el 1890 per iniciativa de l'empresari Eusebi Güell, que va traslladar allà la indústria tèxtil que tenia a Barcelona. Güell va dotar la colònia d'equipaments culturals i religiosos, i va incorporar arquitectes modernistes en el disseny dels edificis, el més destacat dels quals és l'església de la Colònia Güell, obra de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí.

Entrades populars