Creacómic

El jurat del primer concurs de creació de còmic "Creacómic", organitzat per Obres Socials CAM, ha destacat hui "la notable qualitat" dels 118 treballs presentats al concurs i l'interés despertat per la iniciativa a tot el país, segons han informat hui en un comunicat fonts de Caixa Mediterrani.

Amb motiu de la decisió dels guanyadors de "Creacómic", el jurat del certamen, format per Carles Santamaría, director de Ficomic; Paco Camarasa, editor; Álvaro Pons, professor de la Universitat de València i crític de còmic, i Pablo Auladell, il·lustrador, ha destacat "l'agradable sorpresa de constatar la notable quantitat dels treballs presentats".

Esta primera edició, que consolida la iniciativa com a una de les noves referències per als creadors espanyols, ha congregat un total de 118 participants, xifra que demostra que "altres convocatòries nacionals amb una trajectòria molt més dilatada no tenen tanta participació".

De la mateixa manera, el jurat ha coincidit també a assenyalar "la qualitat que sens dubte tenien molts dels còmics presentats, especialment en les categories de medi ambient i solidaritat".

Caixa Mediterrània va posar en marxa "Creacómic" amb l'objectiu d'estimular la creació i difusió d'obres de còmic que sensibilitzen i promoguen en la ciutadania els temes relacionats amb la solidaritat, el medi ambient i la cultura.

El jurat ha incidit paral·lelament que "este certamen ratifica que hi ha un planter molt bo de jóvens creadors, que normalment no tenen moltes oportunitats per a poder viure de les seues obres i que a través d'este tipus de projectes, amb una dotació econòmica molt rellevant, tenen la possibilitat de donar a conéixer al públic la seua vàlua".

La presència de treballs presentats de quasi totes les àrees geogràfiques de l'estat, a més de la varietat d'estils i de vies creatives utilitzades, han estat alhora elements vinculats a esta primera edició de "Creacómic".

Els guanyadors en la categoria de Medi Ambient són "Las reflexiones minimalistas de Agustín, el pop monotentáculo", de Daniel Diosdado López, de Jerez de la Frontera (Cadis), que ha obtingut el primer premi; "Semillas", del saragossà Álvaro Ismael Ortiz, guardonat amb el segon premi; i el tercer premi ha estat per a "Un día de caza", del madrileny Daniel García Cuenca.

En la categoria de Solidaritat, el jurat ha reconegut com a primer premi "Diario de Lola", de Laura Velasco Vázquez (Lugo); "Libertad" ha estat el segon premi, obra de Daniel Floriano Blanco i Juan Hernández Sánchez (Barcelona); "Periferias", de Daniel Filipe Lopes i Catarina Isabel Alves Vieira de Cunha. En la categoria de Cultura, el jurat ha estimat atorgar únicament un primer premi "Innovando", d'Igor Fernández.

En esta primera convocatòria de "Creacómic", Caixa Mediterrani va preveure una dotació per a cadascuna de les tres categories de 6.000 euros per al primer premi, de 3.000 euros per al segon i de 1.500 euros per al tercer. A més, s'ha previst un màxim de quatre accèssit de 500 euros cadascun, segons han indicat les mateixes fonts.

Entrades populars