Els 10 anys del Museu del Cinema de Girona


El Museu del Cinema de Girona (Col·lecció Tomàs Malloll) organitzarà desenes d'activitats per celebrar els seus 10 anys d'història, temps en què més de 600.000 persones han visitat o han participat en alguna de les seves múltiples iniciatives per donar a conèixer el museu i fomentar el coneixement del setè art dins i fora de la ciutat de Girona.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha subratllat que aquest equipament "diferent i original" s'ha convertit en un atractiu cultural de la ciutat complementari a tota l'oferta existent. Aquesta nit a les 21.15 hores s'inaugurarà oficialment la celebració del desè aniversari amb la presentació i il·luminació pública de les dues façanes del museu, que s'il·luminaran durant tot aquest any a boca de nit. A totes les finestres s'han instal·lat imatges "al·lusives" al contingut de l'exposició permanent.

El gerent del Museu del Cinema, Joan Boades, ha destacat que han aconseguit situar Girona al "mapa de grans equipaments museístics del món". Una altra xifra que ha ressaltat Boades, a part de les visites, són les 300.000 persones que han entrat a la pàgina web. En aquests 10 anys de vida, més de 200.000 estudiants han participat al servei pedagògic del museu. "Han estat 10 anys ben aprofitats".

Entre totes les activitats que es realitzaran fins al mes d'abril del 2008, el director del museu, Jordi Pons, ha destacat el cicle "Pla contra Pla". Unes conferències amb destacats directors de cinema que té com a objectiu "acostar" els realitzadors al públic. No només passaran directors catalans o espanyols, sinó que la seva intenció és puguin visitar Girona figures internacionals.

Entrades populars