El videoart de Leon Ferrari a l'IVAM


L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) celebrarà fins al pròxim 10 d'abril, el III Cicle de Videoart Llatinoamericà, que projectarà obres inèdites sobre l'artista argentí León Ferrari, han informat fonts de l'organització en un comunicat.

Es tracta d'un projecte de difusió del vídeo llatinoamericà contemporani en llengua espanyola "d'acord amb les inquietuds estètiques dels videoartistes del continent sud-americà" han assegurat.

Amb este perfil geogràfic, s'inclouen no sols les obres en vídeo realitzades als països llatinoamericans, sinó també la vídeocreació realitzada als Estats Units pels nuclis d'artistes llatinoamericans, han agregat des de l'IVAM.

El cicle presentarà, per primera vegada a Espanya, obres inèdites sobre l'artista argentí León Ferrari -últim premi Lleó d'Or de la Biennal de Venècia, el 2007- realitzades per Ricardo Pons, a més d'una selecció de vídeos de Marta Ares (Argentina), Patricia Bentancur (Uruguai), Silvia Cacciatori (Uruguai), Gabriela Golder (Argentina), Matilde Marín (Argentina) i Graciela Taquini (Argentina).

A més, la programació comptarà amb una sessió d'obres recents de videoartistes llatinoamericans, com ara Ángel Alonso (Cuba), Brooke Alfaro (Panamà), Miguel Barahona (Hondures), Patricia Bueno (Perú), Beth Moysés (Brasil), Tinna Pimentel (Brasil) i Quintín Rivera (Puerto Rico). També es projectarà el llargmetratge i òpera prima de l'artista mexicà Renato Ornelas (Ciutat de Mèxic), titulada "Cabecitas".

Amb esta tercera edició del Cicle de Videoart Llatinoamericà l'IVAM busca "aprofundir en el discurs de la videocreació d'un continent plural, divers i complex, com és la creació artística que sorgix de la realitat llatinoamericana".

Entrades populars