Miquel Torner de Semir a l'Espai Cultural Francolí


Aviat podrem gaudir de la pintura de Miquel Torner de Semir. Aquest abril l'empresa de serveis culturals Teresarius: promotors d'art organitza per primer cop a la seva seu del barri de Sant Gervasi de Barcelona, l'Espai Cultural Francolí, una exposició de pintures a l'oli de l'artista català, conegut per les seves Menines.

Espai Cultural Francolí
C/Francolí 13-15 pral, 08006 Barcelona

Inauguració: dijous 3 d'abril a les 19 hores
Dates: del 3 al 30 d'abril del 2008
Horari: dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 19h, dissabtes visites concertades

[bio] Nascut en 1938 en la Garrotxa, Miquel Torner de Semir s'ha sentit atret per l'Edat Mitjana. El seu mestre, Ricard Marlet, el va introduir en el Modernisme i el Noucentisme català. Altres influències les va rebre de l'obra de Velazquez, de les tendències artístiques de la pintura parisenca del segle XX i de Giotto i el Renaixement Italià. Tot plegat origina que la seva obra, tal com ell mateix afirma, oscil·li entre lo vell i lo nou.

El pintor marca amb fortes i precises línies les siluetes dels principals elements de cada composició, i utilitza colors plans i purs per a expressar els sentiments. La seva gamma cromática és alegre, de colors vius. De vegades pinta el quadre dintre del quadre, amb signes de tipus abstracte. Les seves conegudes figures femenines mantenen les formes pausades pròpies de l'art religiós.

Entrades populars