Fira d'Art Swab 2008 a Barcelona




Aquest vespre s'inaugura, a les Drassanes de Barcelona, la segona edició de la fira d'art contemporani Swab, que ens portarà l'art emergent de 34 galeries d'arreu del món. Swab, que estarà oberta al públic de divendres a diumenge, és una iniciativa totalment privada impulsada per l'arquitecte i col·leccionista Joaquín Díez-Cascón, amb la col·laboració de la seva filla Marina i de Fernando Rial, que ha dissenyat l'espai. L'arquitecte feia anys que, passejant-se per les fires internacionals, es preguntava per què Barcelona no podia comptar amb un certamen firal d'art contemporani.


Swab -que al·ludeix a la paraula anglesa Swap, que vol dir intercanvi però amb la b de Barcelona- té, doncs, una clara vocació internacional, ja que el 80% de les galeries són de fora. Els organitzadors també pretenen difondre el col·leccionisme però, a més, serà possible trobar-hi obres d'art a preus assequibles.


La fira, que ha comptat amb ajuts de la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació, posarà l'accent sobretot en la pintura i el dibuix, però també hi haurà escultura, instal·lació i fotografia.


De Catalunya participaran les galeries Iguapop, ADN, Mito, Cadaqués Dos i Sicart.
Per més informació:

Entrades populars