"La Santa Cena" de Vicente López al Pius V



Restauració de "La santa cena" de Vicente López.

El Museu de Belles Arts Sant Pius V de València exposarà durant els pròxims dos anys l'obra "La Santa Cena" de Vicente López (València, 1772-Madrid, 1850) gràcies a l'acord aconseguit amb l'ordre dels franciscans perquè el Convent de les Clarisses de Xàtiva, propietari de la peça, la cedisca temporalment a la pinacoteca.

El secretari autonòmic de Cultura, Rafael Miró, acompanyat per la directora general de Patrimoni Cultural Valencià, Paz Olmos, la directora de l'Institut Valencià de Restauració i Conservació de Béns Culturals (Ivacor), Carmen Pérez, i el director del centre cultural, Fernando Benito, ha rebut hui l'obra, que es podrà contemplar a partir del 2 de juny i durant dos anys.

Així, des de dilluns que ve els visitants del Sant Pius podran admirar la "Santa Cena", un quadre de grans dimensions -245 X 407 centímetres- que va ser restaurat per a l'última exposició de la Llum de les Imatges.

L'obra, datada en els primers anys del segle XIX, presenta una composició equilibrada en què la figura central de Crist actua com a eix principal i com a focus de tota la lluminositat del quadre.

L'escena que s'hi recull és la del moment en què Jesús anuncia la traïció de què serà objecte. Es creu que esta Santa Cena és l'únic quadre sobre esta qüestió pintat per López, tot i que sí que es coneixen alguns dibuixos sobre este assumpte amb diferent composició.

Rafael Miró s'ha felicitat per haver aconseguit el "repte" que la peça "puga ser admirada per tots els valencians i pels visitants del Sant Pius V" i ha agraït la "confiança" mostrada pels franciscans per arribar a esta solució, que ha qualificat com "la més adequada per a tots".

En esta línia, el secretari autonòmic ha destacat que es tracta d'una obra "imponent, que ara estarà en un lloc privilegiat de la geografia espanyola".

Entrades populars