'Duchamp, Man Ray, Picabia' al MNAC



'El gran vidre' de Marcel Duchamp s'exposarà per primera vegada a Catalunya, dins de la mostra 'Duchamp, Man Ray, Picabia' que acollirà el Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac) del 26 de juny al 21 de setembre, i en què es ressalten els "paral·lelismes entre aquests tres personatges, que van participar en l'aventura dadaista", va explicar la directora del Mnac, Maite Ocaña, en una entrevista amb Europa Press.

Obres tan conegudes com a 'La font' --més coneguda com a 'L'urinari'-- de Duchamp i la planxa a la qual Man Ray va inserir uns claus i la va anomenar 'Cadeau', es mostraran també al Mnac, al costat d'unes 300 obres d'aquests tres artistes que, malgrat estar geogràficament molt dispersos, "coincidien en la voluntat de transformar el concepte d'estètica imperant en aquell moment", va assegurar la directora del museu.

Aquesta mostra temporal està organitzada al costat de la Tate Modern de Londres i comissariada per Jennifer Mundy, responsable de la col·lecció d'Art Internacional de la galeria londinenca.

Paral·lelament, s'organitzarà un cicle de conferències que arrencarà el 14 de juliol amb 'Duchamp, Man Ray, Picabia: la trobada dels amics', de la catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, Lourdes Cirlot, i 'Sobre la fotografia i el film', a càrrec de la catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat d'Essex (Anglaterra), Dawn Ades.

A la tardor, i després del remolí dadaista, el Mnac tindrà com exposició temporal la primera retrospectiva que s'organitza a Barcelona de l'escultor català Juli González, un dels més destacats de les primeres avantguardes que va desenvolupar la seva trajectòria artística a París.

La mostra presentarà escultures en ferro originals i dibuixos i arts de l'objecte, sobretot joies, procedents de centres com el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia --on s'exposaran després les peces--, l'Institut Valencià d'Art Modern, el Centre Pompidou i el mateix Mnac, que organitza l'exposició.

Entrades populars