L'escultor Santi Moix al Museu de Ceràmica



El Museu de Ceràmica presenta una selecció de les millors obres en petit format de Santi Moix l'exposició "Santi Moix del fang a l'escultura". L’escultura de l'artista és un reflex de la seva fascinació per la natura. Dels paisatges empordanesos, del mar, dels records de la seva infantesa; però també és una traducció tridimensional dels seus dibuixos i pintures, que formen part d’un univers propi i fàcilment identificable com a part de la seva biografia.

L’exposició reuneix peces de fang blanc i policromat que recreen els símbols que sovint apareixen en els dibuixos, gravats i olis de Moix. Són formes geomètriques, algunes de les quals recorden les gotes de pluja a la terra, altres són figures zoomorfes o animals i plantes sorgits de la sorra de la platja; entre d’altres, cal destacar el grup de peces titulades “Argèles-sur-Mer”, que van ser creades en homenatge a la memòria dels republicans que van morir en el camp de refugiats de la platge del sud de França. Aquestes obres, de formes zoomorfes i vegetals –entre surrealistes, màgiques i oníriques- descansen damunt un suport de sorra. Els colors suaus i càlids de l’argila esmaltada suavitzen la dramàtica història de temps passats relatada per Jordi Solé, amic de Santi Moix, en el llibre Los rojos de ultramar.

El Museu de Ceràmica de Barcelona inicia amb aquesta exposició una nova línia separant-se del Museu de les Arts Decoratives, però mantenint el seu objectiu de difondre la riquesa i varietat artística de la ceràmica contemporània. Aquesta exposició permet, doncs, mostrar una vessant poc coneguda de Santi Moix: l’obra en petit format que ha estat treballant al taller del ceramista Joan Raventós a Vullpellac.

Entrades populars