L'esplendor cultural d'Alfons 'El Magnànim'Dos exposicions i un acte d'homenatge commemoraran a la Comunitat Valenciana l'"esplendor cultural" que va suposar per al Regne de València el mandat d'Alfons el Magnànim en el 550 aniversari de la seua mort, que es complix divendres que ve, 27 de juny. La consellera de Cultura, Trini Miró, ha presentat hui les primeres activitats impulsades des del seu departament en record del monarca, que "va resultar fonamental en la nostra florida econòmica, social i cultural", ha destacat.

La primera activitat tindrà lloc demà dijous a la Capella dels Reis del Convent de Sant Doménec de València amb la interpretació d'una missa cantada de difunts en memòria del Rei, que serà oficiada pel rector de l'església de Sant Doménec, Ramón Canseco, el canonge de la Catedral de València, Jaime Sancho, i el prior del convent dels Dominics, el Pare Esponeda, i serà interpretada per les formacions valencianes Coral Catedralícia i l'orquestra barroca La Dispersione. En el recital s'interpretarà un repertori barroc amb peces de Francisco Morera i Juan Bautista Cotes.

A més, els aspectes biogràfics del monarca i les principals fites que van marcar el desenvolupament del seu regnat seran explicats en l'exposició itinerant "Alfons el Magnànim, un rei per a la Mediterrània", que des de divendres que ve, 27 de juny, i fins al febrer del 2009 recorrerà un total d'onze poblacions d'Alacant, Castelló i València.

Per la seua banda, la Llotja del Peix d'Alacant acollirà la gran exposició "Alacant, un port per a un rei. Alfons el Magnànim entre dos mars", una mostra que donarà compte de la importància del desenvolupament del port alacantí durant el segle XV, un enclavament crucial que va contribuir a la florida econòmica de l'època.

La consellera de Cultura, Trini Miró, que ha comparegut en roda de premsa juntament amb el comissari de l'Any Jaume I, Eduard Mira, ha avançat que a més d'estes activitats s'estan preparant altres iniciatives que es desenvoluparan juntament amb la Institució Alfons el Magnànim (IAM) de la Diputació de València.

Entrades populars