Música i videoart es combinen a 'Otoimatge'



El pròxim dijous 5 de juny de 2008, el Vicerectorat de Cultura de la UPV inaugura a les 8 del vespre, a la Sala d'Exposicions del Rectorat, una mostra amb 12 treballs de sis artistes japonesos i sis d’espanyols que pretén acostar dos pobles llunyans i diferents per mitjà d'un llenguatge ‘poeticosinestèsic’ de sorolls, melodies i visuals dirigits a una entesa recíproca.


Composta pel japonès oto (‘so’) i el mot imatge, la paraula “Otoimatge” dóna nom a la nova exposició del Vicerectorat de Cultura de la UPV. Caracteritzada per la interculturalitat (conté una dotzena d'obres, sis d'artistes japonesos i sis més d'autors espanyols), la mostra permetrà també contemplar, gràcies a un acord entre la Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio i la UPV, els treballs videogràfics de dos estudiants seleccionats per ambdues universitats.


“Otoimatge”, que té l'artista Pau Pascual com a comissari, interrelaciona el vídeo musical amb el videoart i atorga, a més, una significació destacada a l'àudio en totes les obres. La mostra s’inaugurarà el pròxim dijous, dia 5 de juny, a les 20.00 hores. Es podrà visitar (amb entrada lliure) fins al proper 24 de juliol, i estarà situada a la Sala d'Exposicions del Rectorat.

En l'exposició participen artistes transnacionals, com són Manu Arregui, + Cruz, Hideaki Motoki, Power Graphixx, Raquel Labrador i Anders Hattne, Actop, Juan Domingo, Ryoichi Kurokawa, Motomichi Nakamura i el mateix Pau Pascual, a més dels dos estudiants seleccionats. A més, el programa audiovisual Otoimatge es projectarà al Japó.


Més informació: www.upv.es

Entrades populars