"Dalí, pintura i cinema" al MOMA



Després de 67 anys, el Museu d'Art Modern de Nova York, el MOMA, dedica una exposició a Dalí. Amb el nom de "Dalí, pintura i cinema", l'exhibició, que es pot veure fins al 15 de setembre, vol mostrar la relació entre Dalí i el setè art.

El MOMA és el punt final d'una exposició que va començar a la Tate de Londres, d'on va sorgir la idea de crear-la, i ha passat pel County Museum of Art de Los Angeles i el Museu Dalí que hi ha a la localitat de Saint Petersburg, a Florida.

A "Dalí, pintura i cinema" es poden veure un total de 130 dibuixos, pintures i cartes que van formar part del procés creatiu de Dalí en els films en què va treballar, com la famosa pel·lícula "Un chien andalou", de Luis Buñuel, i "Spellbound", d'Alfred Hitchcok.
Un material que s'acompanya de la projecció de diferents escenes de les pel·lícules en què l'artista de Figueres va participar.

A més, l'exposició de Dalí del MOMA es completa amb la projecció de 50 pel·lícules relacionades amb el pintor, com la mateixa "Un chien andalou", o films que van influir en la concepció artística de Dalí com per exemple les cintes de Cecil B. De Mille com "Cleopatra" i "Els deu manaments".

Entrades populars