'De Pel.lícula' de Jordi Tortosa



Aquest estiu, Jordi Tortosa, artista plàstic nascut a Sant Cugat del Vallès l'any 1959, ens presenta la seva obra a l'Espai Cultural Francolí, seu de teresarius: promotors d'art, on gaudirem d'una selecció de pintures a l’oli.

En Tortosa ens proposa un nou projecte, relacionat amb una de les seves fascinacions: El cinema. Però ho fa d’una manera diferent a la que potser estem acostumats. En Tortosa descobreix, a sota de la seqüència i de l’objectiu bàsic de la pel·lícula, la força plàstica que hi ha a la base mateixa de la comunicació. La reflexió que ens fa Jordi Tortosa és sobre l’instant, quasi com a contraposició de la seqüència.

En Tortosa no ha pretès un treball conceptual (recurs fàcil per evitar algunes de les moltes dificultats tècniques) sinó eminentment plàstic i expressionista. No és completament fidel al model i apel·la a la llibertat de l’artista per modificar-ne el que cregui necessari. Així, en alguns casos, recol.loca l'escena en d’altres escenaris (generalment Cadaqués) o hi afegeix o treu elements.

C/Francolí, 13-15, principal.
08006 Barcelona
Horari: dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 19h
Dissabtes visites concertades.
Més informació: www.teresarius.com

Entrades populars