Ajudes de la Generalitat per l'art rupestre català



La Generalitat ha acordat avui atorgar 700.000 euros d'ajuda al Conjunt d'Art Rupestre La Roca dels Moros, a Cogul (Garrigues), que és el "més significatiu" de Catalunya, per a la creació d'un centre d'interpretació per a la seva comprensió, segons el Govern.

El Centre d'Interpretació de Cogul permetrà els seus visitants interpretar les pintures rupestres, mural que figura entre els centres prehistòrics "més divulgats" de la bibliografia arqueològica peninsular.

Les obres del centre començaran al setembre i la seva infraestructura preveu diversos serveis als visitants, entre els quals destacarà la rèplica de l'art rupestre. Tot i això, el total de la inversió requerirà 1.300.000 euros, de manera que a més de la Generalitat, finançarà l'obra la Diputació de Lleida --300.000-- i el Ministeri de Cultura --300.000--.

D'altra banda, el Centre d'Art la Panera, a Lleida, rebrà 360.000 euros de la Generalitat després de la signatura d'un conveni de col·laboració que compromet l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural i l'Institut Metropolità d'Acció Cultural a fer entre cinc i sis exposicions individuals o col·lectives de producció pròpia, així com celebrar la Biennal de Leandre Cristòfol.

Segons la Generalitat, l'acord pretén fomentar les activitats i els programes del servei educatiu per crear nous públics i "acostar" l'art contemporani a la ciutadania.

Entre els seus acords de Govern, la Generalitat ha decidit avui dotar amb 320.000 euros al projecte La Vela, un centre de creació i residència per a companyies de circ i per a artistes a Vilanova i la Geltrú (Garraf).

La Generalitat lliurarà els diners a l'ajuntament de la població, i aquest es comprometrà a oferir una programació d'espectacles de circ --produïts per La Vela-- durant el 2008, així com a donar suport a les activitats del Circ de Nadal, el Festivalet de Primavera i el Festival de Tardor.

Precisament, un altre dels termes de l'acord és la projecció dels artistes catalans a nivell nacional i internacional, de manera que l'ajuntament haurà de fomentar la seva participació a la xarxa d'equipaments i, concretament, al centre d'Arts Escèniques de Reus (Baix Camp) i el Festival Trapezi de Reus (Baix Camp).

Entrades populars