Crisi pel Centre d'Art Santa Mónica de Barcelona


La comunitat artística ha trencat les negociacions amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat sobre la reconversió de l'emblemàtic Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, perquè considera "incompatible" la proposta d'aquest departament de fer compatibles els projectes de centre d'art i espai institucional.

En un comunicat, l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya, l'Associació Catalana de Crítics d'Art, Galeries Independents de Catalunya, l'Institut d'Art Contemporani i la Xarxa d'Espais de Producció d'Arts Audiovisuals han explicat que Cultura va obrir al juliol una "greu crisi en imposar un sobtat, unilateral i substancial canvi de funcions del centre".

Durant aquest mes, la Conselleria ha reconegut que està previst que el nou centre entri en funcionament a principis de l'any que ve i està orientat a l'art, la ciència, el pensament i la comunicació. A més, tindrà una vinculació estreta amb les universitats i les institucions artístiques, culturals i comunicatives.

Les associacions artístiques rebutgen l'esmentada proposta perquè considera que la possibilitat de traslladar el centre a un altre edifici és una operació sotmesa a una "gran incertesa temporal" i han afegit que no existeix actualment un edifici adequat.

Han considerat també que el canvi d'ubicació en l'actual situació de crisi econòmica és "econòmicament insostenible" i han afegit que l'obertura d'una nova seu per al Centre d'Art de Barcelona suposa un greuge comparatiu amb les comunitats artístiques d'altres zones de Catalunya.

Entrades populars