L'escriptor J.G. Ballard al CCCBAl Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'exposa l'obra de l'escriptor britànic James Graham Ballard sota el títol "Autòpsia del nou mil·leni". L'escriptor parla del present en totes les seves dimensions i perversions. Es defineix com a cronista de la decadència i es confessa desenganyat del futur tecnològic. Inspirat pel surrealisme i la ciència-ficció, ha exercit d'analista incansable i s'ha convertit en un referent de la cultura contemporània.

L'escriptor construeix una obra capaç de transcendir els codis genèrics i visionar possibilitats de futur plausibles. L'exposició vol ser un recorregut a través dels referents artístics i literaris de Ballard i d'una vida regida pels conceptes de l'antiutopia i la catàstrofe.

Els relats ballardians són fantàstics, inquietants i pertorbadors. Com ho són les seves confessions, que ressonen dins del cap després de temps d'haver-les llegit. "Crec en la inexistència del passat, en la mort del futur i en les infinites possibilitats del present". Aquest és l'univers ballardià i la seva raó de ser.