Cinema d'entreguerres al MuVIM

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la(MuVIM) abordarà el tractament de les masses en el cinema d'entreguerres en el cicle cinematogràfic "El cos de la multitud. Figuracions de les masses en el cinema d'entreguerres", que es desenvoluparà a partir de demà fins al 31 d'octubre sota la direcció de Vicente J. Benet, segons ha informat la Diputació de València en un comunicat.

Segons ha avançat Benet, de la mateixa manera que la pintura, el dibuix o la fotografia, "el cinema de principi del segle XX i fonamentalment d'entreguerres utilitzarà amb particular eficàcia el motiu de les multituds per a representar les tensions de la societat moderna caracteritzada per la industrialització, les concentracions humanes en grans ciutats, l'alienació a la feina, l'avanç tècnic, les guerres a escala planetària i els conflictes polítics".

La proposta "El cos de la multitud", coordinada des del Centre d'Estudis i d'Investigació del MuVIM, oferirà diverses projeccions cinematogràfiques amanides amb ponències i intervencions d'autors tan destacats com Ángel Quintana, Rafael Rodríguez Tranche, Juan José Lahuerta, José Díaz Cuyás, Antonio Monegal, Vicente Sánchez Biosca i el director del cicle.

Entrades populars