El Jaume Morera de Lleida acull 82 obres del Macba

El Museu Jaume Morera de Lleida ha inaugurat avui l'exposició 'Més enllà de l'objecte. Obres de la Col·lecció MACBA', formada per 82 obres dels anys 60 i 70 pertanyents al fons del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba).

La mostra, que es podrà visitar fins al 16 de novembre, es podrà veure després a Caldes d'Estrac (Maresme), Tortosa (Baix Ebre), Manresa (Bages), Figueres (Alt Empordà), Pineda de Mar (Maresme), Mataró (Maresme) i Granollers (Vallès Oriental).

Aquesta és la primera vegada que una part important d'obres de la col·lecció del Macba surt de les comarques de Barcelona, a excepció de la fira Literària de Frankfurt 2007, on es van exposar 140 peces del Macba.

La selecció té peces de Ferrant, Leandre Cristòfol, Moisès Villèlia, així com representants de l'art pobre a Catalunya, com Àngel Jové, Antoni Llena, Jordi Galí i Sílvia Gubern. També hi ha peces dels anomenats 'catalans de París', com Miralda, Joan Rabascall, Benet Rossell i Jaume Xifra.

Pintures, escultures i fotografies dels anys 60 i 70 es complementen en aquesta mostra amb una proposta educativa per a adults i estudiants de primària, secundària i Batxillerat.

'Més enllà de l'objecte. Obres de la Col·lecció MACBA', organitzada per la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, ha estat inaugurada avui pel secretari general de la Conselleria, Lluís Noguera.

El director del Macba, Bartomeu Marí, i la conservadora responsable de la col·lecció, Antònia Maria Perelló, són els comissaris d'aquesta exposició, la cinquantena produïda de manera itinerant per la Conselleria de Cultura./EP

Entrades populars