Joan Martí, fotògraf. Belleses del XIX


L'exposició 'Joan Martí, fotògraf. Belleses del XIX' plasma la trajectòria professional de Joan Martí i Centellas a partir de fotografies en les quals Barcelona s'exhibeix com una ciutat que sortia de les muralles per modernitzar-se. L'arxiu fotogràfic de l'Arxiu Històric de Barcelona acull aquesta mostra a partir de demà fins al 31 de gener del 2009, ha informat avui l'organització.

En la mostra, 77 fotografies originals il·lustren la trajectòria del fotògraf, conegut per l'àlbum que va fer al 1874 titulat 'Belleses de Barcelona', i que donen una visió àmplia i innovadora dels edificis, carrers i monuments de la capital catalana. La mostra també presenta retrats, vistes de la ciutat de Girona i d'altres llocs catalans --com Montserrat--, encàrrecs publicitaris, mostres d'exposició i fotografies que es recullen a l'obra 'Belleses de Barcelona'.

Paral·lelament es presenta el llibre 'Joan Martí. Belleses del XIX', editat en català amb traducció al castellà. La publicació --tercera editada per l'Arxiu Fotogràfic-- recull 77 fotografies, una descripció de la vida i obra del fotògraf i inclou el text 'La fotografia a l'època de les Belleses (1874-1877)', de David Iglesias, en la qual es contextualitza la producció fotogràfica d'aquesta època./EP

Entrades populars