La transformació cultural de la Xina al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) obre al públic demà una exposició que reflecteix la transformació cultural de la Xina els últims anys, ha informat avui l'organització.

'A la ciutat xinesa. Mirades sobre les transformacions d'un imperi', que s'inaugura avui, se centra en documents arqueològics, obres d'art, maquetes, imatges d'arxiu i creació contemporània.

L'exposició es divideix en dos conjunts: el primer il·lustra la història de la Xina urbana i la seva acceleració al segle XX, fins a la seva transformació durant els últims anys, i el segon permet explorar sis ciutats com Xangai, Pequín, Xi'an, Suzhou, Chongqin i la conurbació que va de Canton a Shenzhen.

La mostra inclou obres gràfiques, imatges d'arxiu i fotografies contemporànies presentades a través de tècniques multimèdia i audiovisuals. El recorregut de l'exposició es divideix en 14 espais entre els quals destaquen: Jardí; Caràcter; Terra; Aigua; Construcció; Família i Modernització-destrucció.

Els espais té la seva cronologia i són independents els uns dels altres. A les ciutats presentades es projectarà un curtmetratge, i es tractaran temes com l'escriptura, la història de l'art, la religió i la ciència i l'aprofitament de l'aigua.

L'obra també evocarà el cineasta Jia Zhagnke (Lleó d'Or en el Festival de Venècia el 2006) amb el curtmetratge 'Cry me a river', que va ser seleccionat per mostrar-se fora de concurs en el Festival de Venècia del 2008./EP

Entrades populars