Setmana cultural del Marroc a Gràcia

 
Una de les obres de la pintora marroquí afincada a Barcelona, Monia Touiss 

 El Marroc és un país de contrastos, ple de colors i olors. Així ho constaten dues exposicions instal.lades, una al Centre cívic La Sedeta (carrer de Sicília, 321. De 8.00 a 14.00 i 16.00 a 20.00 hores), que conté art contemporani dels artistes marroquins Mohammad Fariji, Monia Touiss i Smaïl Buanani, i l'altra, Marroc: contrast i harmonia, realitzada per l'artista Jose L. Expósito al Centre cívic El Coll (carrer de l'Aldea, 15. De 16.00 a 23.00 hores). 

Aquestes exposicions obren la tercera edició de la setmana cultural Gràcia amb el Marroc, organitzades pel districte de Gràcia, amb mostres, projecció de documentals, debats, recitals de poesia, música, espectacles infantils, teatre i gastronomia. En els últims anys, aquest país africà ha viscut diversos canvis socials. 

Les dones han aconseguit un paper important en la transformació social amb la reforma del codi de família (la Moudawana) i les seves diverses manifestacions culturals han traspassat les fronteres. Precisament, les fotografies de Jose L. Expósito es mouen sempre en una línia de reportatge, en què es pot observar el seu compromís i l'honestedat amb el seu entorn social, basat sobretot en el fenomen migratori. 

 La setmana cultural proposa per aquest dimecres, dia 19, la projecció del documental Rosella i un col.loqui posterior sobre Situació social i perspectives de futur al Marroc, amb Ignacio Cembrero, Laura Feliu, Abdul-Qàdir Xaui, Guillem Espriu i Lurdes Vidal (seu del districte de Gràcia. Plaça de Rius i Taulet, 2. A les 19.00 hores). 

I dijous, 20, la representació de l'obra de teatre Rosella, amb Laia Binguini, Abdul- Fath Damouh, Abdul-Ali al-Aziz, Mohammad al-Buhali i Xènia Blaya (Centre cívic El Coll. Aldea, 15. 20.00 hores). 

El programa conclourà dissabte, dia 22, amb la projecció del vídeo Parc de l'hermitage de Casablanca, un vídeo, un recital de poesia i un concert del grup RumbAmazigha./EP

Entrades populars