El futur Centre d'Art de Barcelona


Set associacions d'artistes visuals han emès avui un comunicat en el qual asseguraven que la ubicació del futur Centre d'Art de Barcelona a l'edifici Imagina de Mediapro, al 22@ de Barcelona, té l'"inconvenient" que és de lloguer, pel que visitaran el canòdrom del barri de la Sagrera, de propietat municipal, per trobar el "millor espai definitiu" del centre.

En aquest sentit, les entitats han considerat que la nova ubicació del Centre d'Art de Barcelona no es pot "improvisar" amb una localització "fruit del nerviosisme i de la falta de consens".

El Centre d'Art de Barcelona vindrà a ser la continuïtat del Centre d'Art Santa Mònica (Casm) que sota la direcció de Ferran Barenblit va ser una finestra a l'art emergent de la Rambla. El canvi d'ubicació ha comportat, segons aquest col·lectiu visual, un "greu deteriorament del teixit productiu i expositiu".

Els signants són l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya, l'Associació Catalana de Crítics d'Art, l'Associació de Directors d'Art Contemporani d'Espanya, Cultura de Base, Galeries Independents de Catalunya, Institut d'A
rt Contemporani i la xarxa d'espais de producció d'arts visuals de Catalunya./EP

Entrades populars