El nou Disseny Hub Barcelona


El centre del disseny de Barcelona estarà situat a la zona de Glòries.

El nou Disseny Hub Barcelona (DHuB), un centre a mig camí entre un museu i un laboratori pensat per "estimular la feina i la projecció" dels que es dediquen al disseny --des d'arquitectes fins a modistes--, s'ha inaugurat avui al Palau del Marquès de Llió, seu temporal al costat del Palau Reial de Pedralbes, en espera d'estrenar el 2011 la seu definitiva a la plaça de les Glòries, ha indicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí.

Aquest centre neix del Museu Tèxtil i d'Indumentària, el Museu de les Arts Decoratives i el Gabinet de les Arts Gràfiques, esquelet que marca la programació que tindrà el DHub, tot i que també contindrà conferències, tallers i publicacions --anomenades simplement "escenari"-- per detectar i comprendre la realitat actual del món del disseny.

Segons l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el disseny és "una de les manifestacions més clares de la creativitat" a Barcelona, i l'edifici definitiu d'aquest nou centre, que s'ubicarà al costat del 22@ per crear un "clúster empresarial", serà "emblemàtic" i recuperarà les Glòries, una zona que havia de ser "centre" de Barcelona i ha estat "terra de ningú".

Mentre es crea el nou edifici (les obres del qual costen 88 milions d'euros, aportats en dues terceres parts per la Generalitat i la resta per l'Ajuntament), el DHuB arrenca amb dues exposicions temporals al Palau Marquès de Llió, una sobre els mecanismes que creen el turisme i una altra sobre disseny de cartells.

Però en aquesta primera -i temporal- fase, la major part del centre s'ubicarà al Palau Reial de Pedralbes. Allà es poden visitar a partir de demà 'El cos vestit', una mostra permanent que revisita la capacitat que tenen els vestits per modelar el cos, i una mostra del Museu de les Arts Decoratives sobre el disseny dels objectes domèstics./EP

Entrades populars