L'artista Lluís Puiggrós a la Galeria Anquin’s de Reus




L'artista Lluís Puiggròs torna a presentar la seva obra en una nova exposició monogràfica a la Galeria Anquin’s de Reus:

Inauguració: 23 de gener de 2009, 20:00h.
Exposició: del 23 de gener fins el 25 de febrer de 2009.

Com ja és habitual, la ciutat de Nova York es converteix en la seva font d’inspiració. Una font d’inspiració que, tot i el que pugui semblar, no ha estat molt recurrent en la pintura del segle XX, segurament pel fet que va ser la fotografia l’encarregada de documentar el naixement i la construcció dels gratacels i la metròpoli que avui coneixem. Un cop trencat aquest misticisme que la fotografia va provocar, sembla que els pintors comencen a treballar els paisatges de la ciutat, tota la seva simbologia, tant la arquitectònica, com la més urbana, la que es cou a tocar de l’asfalt.

Puiggròs es sap moure perfectament entre els dos mons i fa que l’espectador pugui percebre les sensacions que l’han dut a representar aquests instants de vida de la “Gran Poma”; fins i tot els sorolls, la climatologia, es poden advertir en aquestes pintures que oscil·len entre un impressionisme contemporani i el món del còmic. Són identificables els sorolls ensordidors del tràfic intens, o apaivagats entre els edificis en els paisatges aeris; i la sensació de calor que provoca el tractament, del tot peculiar però perfectament resolt, de la llum. Tots aquests jocs de perspectives, llum i color, s’adapten a la perfecció amb la verticalitat novayorquesa, i doten als quadres d’una expressivitat que fan de la seva obra una de les referències dins de la pintura urbana del nostre país.

GALERIA D'ART ANQUINS
Av. Dr. Vilaseca, 9-11
43202 REUS
Tel. 34 977312759
www.anquins.com
info@anquins.com
horari: de dilluns a dissabte, de 10,30 a 13,30 i de 17 a 20,30 h.

Entrades populars