El Museu Picasso obrirà de franc els diumenges

El director del Museu Picasso de Barcelona, Pepe Serra, ha revelat en una entrevista amb Europa Press que està "molt d'acord" amb obrir gratuïtament els diumenges de 15 a 20 hores, tal com ha proposat l'Ajuntament, perquè considera que no és la franja horària de màxima afluència i tenir "més gent" al museu seria "una bona notícia".

El Picasso és amb diferència el museu municipal més concorregut (1,3 milions de visites l'any passat), però el seu director no ha dubtat que obrir gratis quatre dies al mes sigui positiu: "El primer diumenge de mes obrim gratuïtament, tal com fixen les taxes municipals, i és un dia molt carregat pel que fa a públic. Potser ara estigui més distribuït", ha observat.

"La gent que ja venia gratis el veurà millor", ha recalcat, sense témer que el públic (en la seva majoria, turistes) que el visita de dimarts a dijous --dies que al matí concentren l'afluència més fort--, el visiti ara els diumenges per un efecte crida.

El delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, va anunciar el mes passat que a partir de l'1 d'abril tots els museus dependents de l'Institut de Cultura obriran gratis els diumenges de 15 a 20 hores perquè augmentin les seves visites.

A més del Museu Picasso, la mesura s'aplicarà al Museu d'Història de Barcelona (el segon en afluència de públic, amb 482.147 visites l'any passat), Museu Barbier-Mueller, Museu de Ciències Naturals, Jardí Botànic, Institut Botànic, Disseny Hub Barcelona, Palau de la Virreina, Museu Marès i Museu Etnològic.

Serra ha apuntat que la mesura afavorirà sobretot al públic local i, en concret, a les famílies, col·lectiu "molt sensible" amb el preu de l'entrada.

Tot i que el públic dels diumenges augmenti, la qualitat de la visita està assegurada, perquè es fixa l'aforament "per veure'l bé", en funció de l'espai expositiu que hi ha en cada ocasió, de si hi ha mostres temporals o no, i no en funció de quanta gent cap al museu.

Però si més gent acudeix els diumenges al Picasso i en canvi les sales no s'omplen més d'allò prvist per tal de no empitjorar la qualitat de les visites, és probable que les cues creixin: "L'assumpte de les cues és una mica un mite. Ningú es quedarà fora", ha assegurat Serra.

"És un museu estacional, a les tardes no hi ha cues. I a més ara tindrem gestió anticipada d'entrades per internet", ha anunciat el director del Picasso.

"No em preocupa que disminueixi la venda d'entrades amb la gratuïtat dels diumenges", ha assegurat Serra, qui ha apuntat que el Carnet Picasso i el Carnet Familiar ja suposen ofertes considerables respecte al preu de l'entrada ordinària i no fan més que "diversificar" el públic./EP

Entrades populars